KONFIRMAND 2019

 

Vi vill att konfirmanderna på Åh skall få leva i en skapande, varm och kärleksfull miljö. Närheten till havet och vacker natur hjälper till med detta. En kyrka fylldkonf-2019 med liv, glädje och lovsång likaså. Vi är många ledare runt konfirmanderna som är glada över dem, ber för dem och för dem djupare in i den kristna tron.

Ladda ner broschyr….
Konfirmation 2019 inbjudan

Åh-släkterna

Att läsa på Åh skiljer sig något från hur konfirmationsläsning vanligtvis brukar se ut i en allmän församling. Läsningen är uppdelad på tre lägerperioder. En konfirmandgrupp kallas ”släkt” och varje släkt indelas i tre ”familjer”. I varje familj finns det en ”pappa” och en ”mamma”, som är mogna kristna ungdomar med ledaransvar. Just detta är unikt för Åh. Många har beskrivit det som att om man läser på Åh så blir man en del av den stora Åh-familjen och gemenskapen som delas av alla tidigare konfirmander som har läst här. Konfirmanden omges av en positiv, välkomnande och trygg atmosfär.

Vi har också en ”speltant” eller ”spelfarbror” i varje släkt. Vi satsar mycket på lovsång och musik. Under de två första lägren har vi också faddrar, som är före detta konfirmander. Faddrarna finns med som förebedjare och extra stöd för konfirmanderna. Även faddrarna får tid och möjlighet att utvecklas i sin kristna tro. Faddrarna tillför något alldeles extra! De får varje konfirmand att känna sig välkommen och sedd.

Under 2019 erbjuder vi två släkter:

Göran-släkten (fullbokad)
Präst: Göran Olofsson, Åh Stifts- och Konferensgård
Tel: 0522-254 83, 0702-50 51 47
E-post: goran.olofsson@svenskakyrkan.se
Läsperioder: 13 – 17 februari, 18 – 22 april och 20 juni – 9 juli.
Konfirmationsdag: tisdagen den 9 juli

Heléne-släkten (några få platser kvar)
Präst: Heléne Enarsson, Okome församling, Falkenberg
Tel: 070-286 74 99
E-post: helene.enarsson@svenskakyrkan.se
Läsperioder: 20 – 24 februari, 13 – 17 april och 27 juni – 16 juli
Konfirmationsdag: tisdagen den 16 juli

Har du inte varit på Åh tidigare och funderar på att bli konfirmand hos oss, är du och din familj självklart välkomna att besöka oss. Vi firar högmässa klockan 11.00 på söndagar, vilket är ett bra tillfälle att komma.

Anmälan 
Anmälan till konfirmationsundervisning, sista november 2018.
Använd anmälnings-formuläret här under. I formuläret fyller du i vilken av släkterna (Endast Helene-släkten tillgänglig) som du önskar som första val. Vi går i tur ordning, så anmäl dig tidigt. Ungdomar från hela landet och utlandssvenskar är alla välkomna att anmäla sig. Anmäl dig här!

Konfirmationsavgift
Konfirmationsavgiften, efter clearing bidraget har dragits bort, är 11.990kr.  Avgiften är uppdelad på tre delbetalningar, den första är anmälningsavgiften 1.500kr som betalas in när du har fått besked om plats i en av våra konfirmandgrupper.  Den andra delbetalningen på 6.990kr betalas innan första lägret och den tredje delbetalningen på 3.500kr skall vara oss tillhanda innan sommarlägret. Mer information om detta samt faktura kommer i god tid innan första lägret.