KONFIRMAND 2022

Vi vill att konfirmanderna på Åh skall få leva i en skapande, varm och kärleksfull miljö. Närheten till havet och vacker natur hjälper till med detta. En kyrka fylld med liv, glädje och lovsång likaså. Vi är många ledare runt konfirmanderna som är glada över dem, ber för dem och för dem djupare in i den kristna tron. 

Ladda ner broschyr….

Anmälan här

Åh-släkterna
Att läsa på Åh skiljer sig något från hur konfirmationsläsning vanligtvis brukar se ut i en allmän församling. Läsningen är uppdelad på tre lägerperioder.

En konfirmandgrupp kallas ”släkt” och varje släkt indelas i tre ”familjer”. I varje familj finns det två ledare som är trygga och ansvarsfulla kristna ungdomar. Just detta är unikt för Åh. Många har beskrivit det som att om man läser på Åh så blir man en del av den stora Åh-familjen och gemenskapen som delas av alla tidigare konfirmander som har läst här. Konfirmanden omges av en positiv, välkomnande och trygg atmosfär.

Vi har också en musiker i varje släkt. Vi satsar mycket på lovsång och musik. Under de två första lägren har vi också faddrar, som är före detta konfirmander. Faddrarna finns med som förebedjare och extra stöd för konfirmanderna. Även faddrarna får tid och möjlighet att utvecklas i sin kristna tro. Faddrarna tillför något alldeles extra! De får varje konfirmand att känna sig välkommen och sedd.

Under 2022 erbjuder vi två släkter:

Louise-släkten  – FULL BOKAD
Präst: Louise Sjölund, Åh Stifts- och Konferensgård
Tel: 0736- 58 64 50
E-post: louise.sjolund@ahstiftsgard.se
Läsperioder: 16 – 20 februari, 14- 18 april och 30 juni – 19 juli.
Konfirmationsdag: tisdagen den 19 juli

Carl-släkten 
Präst: Carl Sjögren, kyrkoherde i Mölndal
Tel: 031-761 93 23
E-post: carl.sjogren@svenskakyrkan.se
Läsperioder: 23 – 27 februari, 20 – 24 april och 16 juni – 5 juli
Konfirmationsdag: tisdagen den 5 juli

Har du inte varit på Åh tidigare och funderar på att bli konfirmand hos oss, är du och din familj självklart välkomna att besöka oss. Vi firar högmässa klockan 11.00 på söndagar, vilket är ett bra tillfälle att komma.

Anmälan
Anmälan till konfirmationsundervisningen sker senast den 31 augusti 2021. Använd anmälnings-formuläret som du hittar här. I formuläret fyller du i vilken av släkterna (Louise eller Carl) som du önskar som första val. Vi går i tur ordning – allt eftersom anmälningarna kommer in – så anmäl dig tidigt. Ungdomar från hela landet och utlandssvenskar är alla välkomna att anmäla sig.

Konfirmationsavgift
Konfirmationsavgiften, efter clearing-bidraget har dragits bort, är 12 500 kr. Avgiften är uppdelad på tre delbetalningar, den första är anmälningsavgiften 1 500 kr som betalas in när du har fått besked om plats i en av våra konfirmandgrupper (återbetalas ej vid avbokning).  Den andra delbetalningen på 5 500 kr betalas innan första lägret och den tredje delbetalningen på 5 500 kr skall vara oss tillhanda innan sommarlägret. Mer information om detta samt faktura kommer i god tid innan första lägret.